Even niets doen of leuke dingen doen
Dat is misschien wel het meest gehoorde advies. Maar dat lukt meestal niet omdat je je suf piekert, moeilijk kunt slapen en er is nu niemand om leuke dingen mee te doen.
De praktijkondersteuner
Je krijgt wat algemene tips over leefstijl en stress in een paar korte gesprekken. Er is weinig tijd voor diepgang en intensieve, persoonlijke begeleiding. En dat is vaak wel nodig.
Een online cursus
Vaak interessant om kennis op te doen, maar niet geschikt als je patronen wilt doorbreken, nieuwe vaardigheden wilt toepassen of betere keuzes wilt maken.
De psycholoog
Misschien word je doorverwezen naar een psycholoog. De vraag is of de psycholoog gespecialiseerd is in spanningsproblematiek of deze problematiek er bij doet.
De therapeut
Als je googled, kom je diverse therapeuten tegen die een effectieve therapie hebben bij bv. burn-outklachten. We hebben er inmiddels meer dan 70 gevonden. Maar wat past bij jou?
De coach
Een coach begeleidt je intensief, zodat jij de problematiek zelf kunt oplossen. Een coach is geen therapeut en fixt niets. Er zijn talloze coaches op diverse onderwerpen, kies voor een coach die gespecialiseerd is in spannings- en vermoeidsheidsproblematiek.
Specialisme
Overbelasting en spanningsproblematiek is in onze ogen persoonsgebonden en de oplossing is daarom altijd maatwerk. Wij zien ons vak dan ook als een specialisme, dat doe je er niet zo maar even bij.