Wie loopt risico op burn-out?

Onze ervaring leert dat mensen met specifieke persoonlijke eigenschappen een verhoogd risico lopen op overspanning en/of burn-out. En op zulke persoonseigenschappen kun je best trots zijn.

Lees meer

Wat is burn-out?

Er bestaan verschillende definities van burn-out. In Nederland hanteren we de definitie van de NVAB (Nederlandse Vereniging van Arbeid en Bedrijfsartsen), die is opgenomen in de richtlijnen. Toonaangevende wetenschappers hebben ook hun visie.

Lees meer

Wat zijn burn-outklachten?

Volgens de definities ervaar je dat je volledig uitgeput bent, dat je cognitief en emotioneel beperkingen ervaart, dat je afstand neemt van werk en van je persoonlijkheid (je herkent jezelf niet meer).

Lees meer

Burn-out of depressie?

Iemand met burn-outklachten wil wel, maar kan niet door fysieke en/of mentale uitputting. Er is sprake van een energiestoornis. Iemand met een depressie kan wel, maar wil niet en komt niet in beweging. Het is een stemmingsstoornis.

Lees meer

Overspannen of burn-out?

Als je langer dan 6 maanden overspannen bent, dan ga je burn-outklachten ontwikkelen. Het belangrijkste verschil is dat je bij overspanning 'niet meer goed' functioneert en bij burn-out 'niet meer' functioneert.

Lees meer

Wat kun je doen om te herstellen?

Er zijn momenteel meer dan 80 therapieën, technieken en tools, die ingezet kunnen worden bij burn-outklachten. Misschien zit er iets voor je bij. Als je snel en duurzaam wilt herstellen, kies je voor onze totaalaanpak. Bij ons alles onder 1 dak.

Lees meer

Een psycholoog of coach?

In ieder geval moet er een klik zijn. Dus ga op zoek naar iemand, die je aanspreekt, die je spiegelt, die jouw taal spreekt, die weet wat jij nu doormaakt en die je aan de hand meeneemt naar een betere toekomst.

Lees meer

Hoe lang duurt herstel?

De één is na 2 maanden weer aan het werk, de ander is na 2 jaar nog steeds niet de oude. Volgens meerdere bronnen duurt het herstel bij burn-out in Nederland gemiddeld 8/9 maanden. Bij ons maanden sneller.

Lees meer

Is terugkeer in eigen functie mogelijk?

Er zijn werkgevers die zeggen dat bij burn-out je maar beter afscheid kunt nemen van de werknemer. Onze praktijk leert dat in 75% van de trajecten de terugkeer in eigen functie naar ieders tevredenheid verloopt.

Lees meer

Precies 10 jaar later

Op 1 april 2020 was het precies 10 jaar geleden dat ik plotseling uitviel met burn-outklachten. Wat is er in die 10 jaar veel veranderd. Ik heb elke dag veel meer energie, voel me gezond en ben gelukkig met werk en privé.

Lees meer