23 mei 2018

Vooral jonge ondernemer loopt risico op burn-out

Jonge ondernemers tussen de 18 en 34 jaar lopen het grootste risico op een burn-out. Maar liefst 62 procent van deze groep geeft aan last te hebben van burn-out gerelateerde klachten.
Daarmee lopen zij het grootste risico in vergelijking met hun collega-ondernemers in andere leeftijdsgroepen: minder dan de helft van de 35-plussers heeft deze klachten, en van de 65-plussers ligt dat percentage zelfs maar op een kwart. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK. (Link)
Reactie Human Battery: In het algemeen zien we dat jongeren steeds meer stress ervaren. Dat dat ook bij jongere ondernemers zo is, is natuurlijk niet bijzonder. Vooral jonge mensen vinden de wereld en zichzelf maakbaar en dat brengt met zich mee dat zij van zichzelf hard moeten werken om te voldoen aan de eigen, opgelegde ideaalbeelden. Dat levert erg veel spanningen op.
Doordat ondernemers er erg goed in zijn hard te werken en “door te gaan tot het gaatje” is een burn-out een dreigend risico, vaak zich pas na jaren manifesterend.