Diagnose

Om te beginnen moet er duidelijkheid zijn omtrent de diagnose. In de praktijk schort het hier wel eens aan. Soms wordt er uitsluitend op basis van een gesprek van 10 minuten geconcludeerd dat er sprake is van burn-outklachten.

Splitsing

Diegene die de de diagnose stelt, mag in onze ogen niet het hersteltraject uitvoeren. Dat maakt de diagnosestelling het meest zuiver. Immers de instantie of arts heeft dan geen enkel belang bij het stellen van een bepaalde diagnose.

Geen standaardtherapie

Er bestaat geen standaardtherapie of medicijn die bij iedereen effectief is. Hoe je een burn-out overwint, is maatwerk en persoonsgebonden. Omdat je zelf niet ziet hoe het is ontstaan en wat jij er aan kunt doen, heb je intensieve persoonlijke begeleiding nodig van een specialist in spanningsproblematiek.

Een psycholoog

Is opgeleid om meerdere diagnoses te behandelen. Veel voorkomende diagnoses zijn persoonlijkheidsstoornissen, depressie en angststoornissen. De begeleiding bij spanningen of burn-outklachten doet men erbij. Bij burn-outklachten wordt vaak slechts 1 therapievorm toegepast en dat is cognitieve gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie, mindfulness en ontspanning hebben bewezen positieve effecten te hebben op herstel. Toch herstelt 25% onvoldoende van hun burn-outklachten en krijgt 25% te maken met een terugval.

Een burn-out coach

Niet zo maar een coach, maar een gespecialiseerde coach, die niets anders doet dan mensen begeleiden met spanningsproblematiek (werkdruk, stress, overspanning, burn-out) in combinatie met energiestoornissen. Onze modulaire, multidisciplinaire totaalaanpak gaat verder dan een coach of psycholoog. Alles wat nodig is, hebben we onder 1 dak verzameld.

En met succes. 96% van onze klanten is weer topfit aan het werk, 100% zonder terugval en ongeveer 4 maanden sneller dan het landelijk gemiddelde van 8/9 maanden (volgens TNO). 75% keerde terug in eigen functie, 25% vond een nieuwe uitdaging. Dat is geen reden om garanties af te geven. Dat kan niet. Ieder mens is zelf eindverantwoordelijk voor het resultaat.

De klik

Het belangrijkste is: vind iemand waar je een klik mee hebt, die jou een spiegel kan voorhouden, die jou uit je comfortzone kan halen, die je verder brengt. En dat is vaak iemand, die zelf burn-out heeft overwonnen.

Terug naar BLOG