Werkgevers willen verzuim door stress voorkomen

Maar wat is een doeltreffende aanpak?

  • Het belangrijkste is dat de medewerkers bekend worden, die zeggen of denken geen risico te lopen op verzuim, maar dat wel degelijk lopen. Hoe identificeer je deze groep?
  • Diegenen, die wel het risico onderkennen, weten vaak niet wat ze er zelf aan kunnen doen. Logisch, anders hadden ze het allang aangepakt. Extra ondersteuning is dus handig.
  • Uit onderzoek blijkt dat er meer dan 20 verschillende oorzaken van chronische stress en burn-out zijn. Preventie is daarom een complexe zaak.

Een slimme werkgever pakt de regie

Dat betekent investeren in een preventie-programma. Het rendement van zo’n investering is ongekend hoog, want de kosten en risico’s van langdurig psychisch verzuim kunnen voor een werkgever aardig oplopen.

Waarom The Human Battery Company?

  • Na de uitvoering van talloze burn-out hersteltrajecten sinds 2015 weten wij steeds beter wat een organisatie kan doen om verzuim te voorkomen. Het is overigens altijd maatwerk.
  • Wij gaan voor resultaat: het verzuim gaat omlaag. Onze factuur is grotendeels gebaseerd op een % van gerealiseerde besparingen in verzuimkosten, dat is win-win-win.
  • Wij zijn aangesloten bij het Nationaal Centrum Preventie Stress & Burn-out (NCPSB) en gelicenseerd om het instrumentarium van het centrum toe te passen.

Stap 1: Kick off

Het begint met kennis en inspiratie voor iedereen: Wat is gezonde spanning en ongezonde stress, overspanning of burn-out? Hoe ontstaat het, wie krijgt het, hoe herken je het, wat kun je er aan doen?

Stap 2: Meten waar we staan

Het risico op langdurig verzuim voor de gehele organisatie brengen we in kaart met behulp van een (wetenschappelijk getoetste) online-vragenlijst. Nu kunnen we concrete doelen formuleren.

Stap 3: Groepstrainingen of workshops

Leidinggevenden (en HR professionals) gaan we leren hoe je medewerkers in beweging krijgt. Er volgen workshops over o.a. leefstijl, stressmanagement, werkgeluk, balans werk-privé en jobmatch.

Stap 4: 1-op-1 coaching

Medewerkers die risico op verzuim lopen, krijgen individuele begeleiding. In een vertrouwde, veilige omgeving word je als mens sterker en slimmer met een blijvend effect.

Stap 5: Resultaat

Worden de doelstellingen gerealiseerd? Tijdens periodiek overleg met de directie/ HR houden we elkaar scherp met tussentijdse rapportages. Wij gaan voor een langdurige relatie met elke opdrachtgever.

Voorkomen is altijd beter

Bij een organisatie van 100 medewerkers (een gemiddelde loonsom van € 60.000,- per jaar, een gemiddeld verzuim van 5%) bedraagt de globale besparingsmogelijkheid ongeveer € 150.000,- per jaar. Een effectief preventie-programma kost ongeveer € 50.000,-. Tel uit uw winst.

 

Registration for : Werkgevers willen verzuim door stress voorkomen

[contact-form-7 404 "Not Found"]
Nodig ons uit voor een kennismaking

Share This Course