Wat kan ik als werkgever het beste doen als iemand met burn-out uitvalt?

Vervelend voor de werknemer, maar ook voor collega’s en de organisatie. In Nederland duurt het herstel na burn-out gemiddeld 8 maanden. De kosten en risico’s van verzuim door burn-out kunnen aardig oplopen. Een slimme werkgever is goed voorbereid. Gebruik onze handige checklist voor werkgevers en krijg antwoord op 6 vragen:

1    Wie loopt er risico op burn-out?

Het zijn werknemers, die altijd klaar staan voor een ander, die moeilijk nee kunnen zeggen, die loyaal en ambitieus zijn, die betrokken zijn en het graag goed willen doen, voor zichzelf de lat hoog leggen. Je kunt zeggen dat de ideale werknemer het hoogste risico loopt op burn-outklachten. Verrassend? Maak ieder jaar een lijst met werknemers die aan dit profiel voldoen en daarmee risico op burn-out lopen.

2    Wat is de rol van de bedrijfsarts?

Natuurlijk kan de bedrijfsarts bij verzuim aangeven wat de diagnose is. Men kan daarvoor diverse testinstrumenten inzetten (bv. de vragenlijsten UBOS, SCL’90, 4DKL, BAT). Uiteindelijk heeft de bedrijfsarts een adviserende rol voor de werkgever. Die laatste blijft eindverantwoordelijk voor de besluitvorming, procesgang en resultaten.

3    Focus op totale verzuimkosten

Als de behandeling maar vergoed wordt door de zorgverzekeraar, denken veel werkgevers. Maar het is veel belangrijker om te focussen op de totale verzuimkosten. Want maanden langer verzuim kost veel meer dan de kosten van een hersteltraject. Loondoorbetaling, de kosten voor vervanging, door vertraging en de extra belasting van collega’s wegen zwaarder. Reken maar uit.

4    Een lijst met providers

Er bestaan diverse aanbieders van hersteltrajecten. Maak jaarlijks een inventarisatie en stel een lijst op met 2 of 3 providers. Op het moment dat iemand uitvalt, kan direct gestart worden met een oriëntatie door zowel de werkgever als werknemer, welke aanbieder het beste aansluit bij die werknemer. Dat scheelt weken of maanden verzuim.

5    De rol van verzuimverzekeraars 

Als er een arbeidsongeschiktheidsverzekering is, dan kunnen vaak de kosten van een hersteltraject gedeclareerd worden door de werkgever bij de verzekeraar. Let daarbij op welke consequenties zo’n declaratie kan hebben op de te betalen premies voor het volgende jaar. Misschien is het dan toch beter om de kosten zelf te betalen.

6    Voorkomen is altijd beter

Op het moment dat verzuim door burn-out en ongezonde stress hoog is in een bepaalde afdeling, business unit of in de organisatie, dan is het investeren in een preventieve aanpak op zijn plaats. Preventie is overigens niet alleen een uitdaging voor de werknemer zelf. Effectieve preventie begint aan de top en manier van leidinggeven. Dat heeft het verleden zeker uitgewezen.

Waarom kiest een werkgever voor The Human Battery Company?

Als je op zoek bent naar een partner in het beheersen van verzuimkosten en risico’s, wij ontzorgen werkgevers van burn-out herstel tot preventie, met 1-op-1 coaching, groepstrainingen, workshops,  helpdesk, het opleiden van HR professionals. Een totaalaanbod aan dienstverlening:

  • Succesvol in burn-out hersteltrajecten.
  • Ook bij werknemers die vastlopen, maar niet ziek zijn.
  • Directie en MT’s krijgen workshops, bv. ‘Alles over burn-out’.
  • Managers trainen we in bv. ‘Energiek leidinggeven’.
  • Teams begeleiden we naar bv. ‘Altijd duurzame energie’.
  • Met een ‘flexibele helpdesk’ voorkomen we burn-out.

 

Registration for : Wat kan ik als werkgever het beste doen als iemand met burn-out uitvalt?

[contact-form-7 404 "Not Found"]
EEN KENNISMAKING BINNEN 1 WEEK

Share This Course