BURN OUT HERSTEL SAMEN MET EEN SPECIALIST EN EEN TOTAALAANPAK OP MAAT

HET IS EEN SPECIALISME

 • Onze aanpak is gebaseerd op de basis van de antropologie (mens), fysiologie (body) en psychologie (mind).
 • Wij passen de kern van > 70 interventies en tools toe, dat gaat verder dan een cursus mindfulness, RET of leefstijl.
 • Het 1-op-1 hersteltraject kan gecombineerd worden met loopbaanadvies en/of begeleiding bij een carrière-switch.
 • Natuurlijk hanteren wij de richtlijnen vanuit de NVAB, RIVM en AVG. Kwaliteit, zorgvuldigheid en resultaat staan centraal.

WAT GA JE DOEN?

 • Je ontdekt hoe je de balans op diverse terreinen herstelt, je wordt als mens sterker, slimmer en energieker.
 • Je verbetert bv. de verhouding tussen arbeid en rust, een veel gebruikte term in de topsport. Dat kan bij iedereen beter.
 • Je creëert bv. bewust meer geluksmomenten en elimineert 80% van je stressfactoren zowel op je werk als thuis.
 • Je maakt en implementeert betere strategische keuzes, die 100% passen bij wie jij echt bent.

IN 5 STAPPEN WEER TOPFIT AAN HET WERK

Meten waar je staat

Met onze basistest (4DKL, Terluin) bepalen we waar je momenteel staat op een aantal indicatoren. De meting herhalen we tijdens het traject om de vooruitgang te zien. Dat is transparantie voor alle betrokken partijen.

 

Het Human Battery werkmodel

Wij gaan je inspireren met de basistheoriën van de antropologie, psychologie en fysiologie. Even terug naar de schoolbank. Ook ontkoppel je goed van je werk (en ook thuis).

 

Scherper inzicht door analyses

Jouw dagelijkse praktijk in werk (en privé) brengen we nauwkeurig in kaart. De kern van jouw problematiek is toch anders dan je denkt. Jouw verbeterpotentieel wordt zichtbaar.

 

Mix van interventies en tools

Ingesleten patronen ga je doorbreken, nieuwe vaardigheden aanleren of betere strategische keuzes maken met de krenten uit de pap van meer dan 70 technieken en tools, meer dan een cursus mindfulness.

 

Weer topfit aan het werk

Met een doordacht opbouwschema komt jouw 2.0. versie tijdens de re-integratie tot leven. Je bent als mens sterker, slimmer en energieker geworden. Ben je weer 100% beter gemeld? Dan stoppen we.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKEN, DAT PLANNEN WE BINNEN 1 WEEK

LAST VAN BURN OUT KLACHTEN

‘Ik kom net terug van de dokter. Die heeft gezegd dat ik last heb van burn-outklachten en dat ik een tijdje niet kan werken. 'Meld je morgenvroeg maar ziek en ga leuke dingen doen en rust goed uit. Maar wat dan?’

EEN PSYCHOLOOG OF COACH?

‘Ik ben al meer dan een maand ziek thuis en het schiet niet op. Ik wil weer aan het werk, maar ben nog steeds moe. De dokter zei dat ik op zoek moet gaan naar een psycholoog of coach die mij gaat helpen. Maar wie dan en waarom?'

WANNEER WEER WERKEN NA BURN OUT?

‘Ik ben na lange tijd verzuim weer begonnen met werkhervatting, maar het valt niet mee. Ik kan maar mondjesmaat opbouwen qua uren per dag, ik blijf een beetje hangen. Komt het ooit nog goed?’

BURN OUT HERSTEL TERUGVAL

‘Ik ben alweer een tijdje aan het werk na mijn burn-out, maar ik heb het idee dat ik terugval. En dat wil ik echt niet. Maar wat kan ik nu het beste doen, want me weer ziek melden is echt geen optie.’

IK ZIT NIET LEKKER IN MIJN VEL

‘Ik zit niet lekker in mijn vel, ik weet niet precies hoe het komt, misschien wel door de hoge werkdruk. Ik heb ook geen idee hoe ik dit kan aanpakken. Ik ga naar de dokter, misschien eens bloed laten prikken…’
Lekker_Vel

HERKENBAAR, ONDERNEEM DAN NU AKTIE

HOE LANG DUURT EEN BURN OUT GEMIDDELD?

Burn outs zijn er in ontzettend veel varianten: de één is er na een paar maanden weer bovenop, de ander is zo meer dan een jaar uitgeschakeld. De gemiddelde duur van het herstel na burn out is acht maanden volgens Arboned/ TNO.

“In onze praktijk duurt het herstel gemiddeld 4 maanden. En dat komt omdat wij kiezen voor een ‘totaalaanpak op maat. Belangrijk voor snel herstel is ook dat je meteen in de eerste week nadat je je ziek hebt gemeld de begeleiding krijgt die je nodig hebt.”

WANNEER WEER WERKEN NA BURN OUT?

Een belangrijke vraag die veel mensen zich stellen na de diagnose burn out is: wanneer kan ik weer aan het werk? Dat is natuurlijk verschillend per persoon en afhankelijk van de kwaliteit van het herstelproces. Na overleg met de bedrijfsarts, werkgever en coach kun je het werk weer gaan hervatten.

“In het intakegesprek meten wij met behulp van een wetenschappelijke vragenlijst jouw score op een 4-tal dimensies. Tijdens het hersteltraject herhalen wij die meting en zien wij of je voldoende progressie hebt geboekt. Als jouw scores beduidend lager zijn, kan de werkhervatting starten. Zo is het voor iedereen duidelijk dat dit verantwoord is. “

HOE VOORKOM JE TERUGVAL?

Uit onderzoek blijkt dat 25% van de mensen na hun burn out het idee hebben dat ze nooit meer de oude zijn geworden. Ook valt 25% terug in oude patronen en ligt een 2e burn out op de loer. De essentie van een terugval is dat je niet succesvol bent in het realiseren van een transitie bij jezelf of in je omgeving.

“Onze klanten hebben na het hersteltraject geen last van een terugval. En dat komt omdat onze aanpak erop gebaseerd is om een duurzame transitie te realiseren bij de persoon zelf of in zijn of haar omgeving. Het herstel is succesvol als je de kern van iemands problematiek blootlegt om vervolgens de technieken, tools of oplossingen aan te dragen die daarbij aansluiten. Een transitie betekent dat ingesleten patronen worden doorbroken, nieuwe vaardigheden aangeleerd of er worden betere strategische keuzes gemaakt. Optimaal burn out herstel maakt je als mens sterker, slimmer en energieker.”

WIJ GAAN GRAAG MET JE IN GESPREK

Vul het formulier in en wij nemen contact met je op zodat we samen aan de slag kunnen gaan met een persoonlijk samengesteld plan dat perfect aansluit bij jouw klachten en doelstellingen.

Bij de opmerkingen kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Bijvoorbeeld:

 • Ik wil kennismaken met een coach
 • Ik wil ’n vrijblijvend intakegesprek
 • Ik wil telefonisch contact
 • Ik weet (nog) niet goed wat ik nodig heb